måndag 17 maj 2010

v28

“Inte långt kvar nu -- nu börjar den sista trimestern. De flesta kvinnor går upp cirka 5 kg från och med nu och fram till förlossningen. Dina besök på MVC är tätare mot slutet, men gå inte och vänta om du är orolig över något.
Två känslolägen som kan tyckas motsatta är vanliga vid den här tiden: "Jag har varit gravid i evigheter" och "Hjälp, jag är inte redo för detta!" Det är helt normalt att känna så. Det kan hjälpa att prata med andra blivande föräldrar, till exempel i din föräldragrupp (om du går). Det kan vara intressant att besöka BB, så att du vet vad som väntar dig i förväg. Din föräldragrupp kanske kan organisera ett besök? Här kan du läsa andras
förlossningsupplevelser som del av förberedelserna.

Nu kan bebisen blinka och vänder instinktivt ansiktet mot starka ljuskällor. Fingernaglarna finns på plats och den börjar lägga på sig ett fettlager inför livet utanför livmodern. Om du vill kommunicera med din bebis redan nu, så kan du sjunga eller läsa högt för den – men känn dig inte tvungen, om det inte känns naturligt för dig”

Text från se.babycenter.com och bild från thebabycorner.com

4 kommentarer:

carolina sa...

vilken bra bild det var, detaljerad! grattis till vecka 28, gick in i vecka 26 i lördags och vill bara att tiden ska gå snaaabbare, hihi ;)

anouk - Gravid sa...

OJ vilken tydlig bild. Scary.

Ja visst är det skönt med vagnen. Bara att hämta upp liksom:)

anouk sa...

Men hmmm vecka 28? e inte du i vecka 30 nu enl tickern i manyn?

Den Förväntansfulla sa...

anouk; Njao jag var lite sen med att posta inlägget, men tickern visar 2 dagar för tidigt också, så det blir lite tokigt...
Byter vecka på lördagar..
Så jag går in i graviditetsvecka 30 nu på lördag, men 29+0 :-)