lördag 28 november 2009

V.4+2

Ja jag tänkte skriva lite om mina symptom än så länge!

*Ömma bröst
*Svagt illamående på morgonen, känns lite som bakfylla
*Torr i munnen
*Trög i magen
*Hungrig mitt i natten
*Trött
*Lite yr
*Molvärk, som mensvärk

Sen får man väl se vad som tillkommer under vägen!
Just nu är vi så vansinnigt glada över det som hänt! Ett plus på stickan, det kändes så avlägset de senaste månaderna när det aldrig hände, men nu känns det så underbart fantastiskt!

Har inte riktigt fattat i vilken vecka man ska läsa om. Jag är ju i v4, men i 5:e graviditetsveckan. Så fakta stämmer mer på v5 om man ska räkna..
Lite fakta;

"En reell misstanke om att det faktiskt föreligger en graviditet brukar göra sig gällande. Menstruationen är försenad men det känns förmodligen som om den skulle kunna komma när som helst. Andra tecken kan vara trötthet, förändrat smak- och luktsinne samt spända och ömma bröst. Kanske behöver du kissa oftare. Mat som lockat dig tidigare kanske inte längre är så tilltalande. Humörsvängningar är vanliga och många känner sig känslomässigt sårbara.


Embryot är två till fyra millimeter långt mellan huvud och stjärt. Det börjar bli lite långsmalt och man kan urskilja vad som är huvud och stjärt. Det skulle nu vara fullt möjligt att se det med blotta ögat. Hjärnan har två lober, ryggraden och centrala nervsystemet börjar bildas. Man kan skönja det som skall bli ögon och öron på huvudet. Nu börjar även njurar, lever, muskler och skelett att utvecklas men det dröjer dock innan skelettet hårdnar. Hjärtväggarna bildas också nu och runt vecka 5-6 kommer hjärtat att börja slå. I det här skedet får embryot mest näring från gulsäcken och näringsämnen i livmoderväggen. Moderkakan börjar så smått förse barnet med näring"

Från Gravid.se

Inga kommentarer: